Turistattraktioner i Sverige

Tio utflyktstips i ❤️ Kalmar län

Besöksmål ~ Sevärdheter ~ Turistattraktioner ~ Utflyktsmål i Kalmar ❤️

Tio utflyktstips i Kalmar län

1: Kalmar slott: Besök det imponerande Kalmar slott, en välbevarad renässansborg belägen vid Kalmarsund. Utforska slottets olika rum, gå på guidade turer och lär dig mer om dess rika historia.
2: Öland: Ta bron över till Öland, en vacker ö känd för sina vidsträckta stränder och unika natur. Besök sevärdheter som Borgholms slott, Alvaret (ett världsarv) och Eketorps borg, en rekonstruerad järnåldersborg.
3: Ölands Djurpark: Tillbringa en dag på Ölands Djurpark, där man kan träffa på olika djur från världens alla hörn. Parken är uppdelad i olika geografiska områden och erbjuder också shower och aktiviteter för hela familjen.
4: Kalmar konstmuseum: Upptäck modern och samtida konst på Kalmar konstmuseum. Här kan ni se utställningar av nationella och internationella konstnärer samt delta i workshops och evenemang.
5: Glasriket: Utforska Glasriket, en region känd för sina glasbruk och glaskonst. Besök glasbruken och se hur glasblåsare skapar fantastiska föremål. Man kan också prova på att blåsa sitt eget glas.
6: Karlskrona: Ta en tur till Karlskrona, en marinbas och en UNESCO-världsarvsstad. Utforska den historiska marinbasen, besök Marinmuseum och njut av den vackra skärgården.
7: Astrid Lindgrens Värld: Ta med familjen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, där ni kan träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och många andra karaktärer från Astrid Lindgrens böcker. Här finns även shower och attraktioner för barn i alla åldrar.
8: Kalmar konstmuseum: Besök Kalmar konstmuseum och upptäck en samling av modern och samtida konst. Här kan ni se utställningar av nationella och internationella konstnärer samt delta i workshops och evenemang.
9: Blå Jungfrun: Ta en båttur till Blå Jungfrun, en mystisk ö i Kalmarsund. Här kan man vandra på öns naturstigar och uppleva den unika atmosfären på denna plats som är rik på myter och legender.
10: Alvaret: Utforska det unika landskapet Alvaret, som är ett världsarv och finns på både Öland och fastlandet. Här kan man vandra genom den karga och öppna naturen och beundra den speciella växt- och djurlivet.
Detta är bara några av de många fantastiska platserna att besöka i Kalmar län. Länets varierande natur, historia och kultur erbjuder något för alla!

Länkar till utflyktstips i Kalmar län

Borgholm ~ Emmaboda ~ Hultsfred ~ Högsby ~ Kalmar ~ Mönsterås
Mörbylånga ~ Nybro ~ Oskarshamn ~ Torsås ~ Vimmerby ~ Västervik

Translate »